Warning: Creating default object from empty value in /home/bulgaria/domains/evtinihoteli.net/public_html/wp-includes/bookmark.php on line 36

Най-апетитните коледни дестинации

January 26th, 2012 by admin Leave a reply »

Годината бавно върви към своя край и настъпва както сезонът за равносметка и даване на обещания, така и на коледните отпуски. Много хора сигурно вече са планирали, къде да изкарат ваканционните дни, а други все още се чудят. Ако искате, обаче, да попаднете на по-изгодни оферти, време е да започвате с резервациите на самолетни билети и хотели. Експерти отчитат, че периодът до 20 ноември е този с най-изгодните предложения, що се отнася до прекарване на ваканция на края на годината.

След него цените започват драстично да растат, тъй като седмицата между Коледа и Нова година е активен туристически период, който изхранва цели малки семейни бизнеси в следващите месеци. Така че е крайно време за повечето туристи да преценят дали и къде ще изкарат почивните си дни.

Сред по-изгодните за Европа оферти тази година се оказа унгарската столица Будапеща. Освен с величествената си архитектура, градът напоследък привлича и множество фенове на балнеолечителни и спа процедури, благодарение на богатството от минерални извори, което притежава. Феновете на активния нощен и социален живот също няма да останат разочаровани. Местните барове, известни под названието кертек, буквално означаващо градини, са популярно място за релаксиране, както за местни, така и сред туристите. Друг вид заведения са т.нар. дъждовни пъбове, привличащи посетители най-вече с полулегалната си природа.

Друга възможна дестинация за прекарване на коледно-новогодишните дни е холандският град Ротердам, където куонът продължава целогодишно. Удоволствие е да се насладиш на коктейл или гореща напитка на някоя от откритите тераси в бар в студентския квартал там. А относно гостоприемството на местното население не трябва да имате никакви притеснения. Като държава, издигнала толерантността и мултикултуризма в култ, холандци посрещат повечето чужденци с отворени обятия. Една типична вечер на забавления за тях обикновено започва към 22:00 с питие в бар и продължава почти до изгрев слънце в някой от множеството клубове и парти центрове. Редовни полети до Ротердам извършва авиокомпанията Malev Hungarian.

Advertisement

Comments are closed.

X