Warning: Creating default object from empty value in /home/bulgaria/domains/evtinihoteli.net/public_html/wp-includes/bookmark.php on line 36

Места с удивителни гледки

March 27th, 2012 by admin Leave a reply »

удивителни гледкиТолкова е вълнуващо да стоиш някъде на някой връх, възхищавайки се на естествената красота на нашата планета, разпростряла се пред теб.

Дерета, от които те побиват тръпки, стръмни скали, грохот на водопади, облечени в сняг върхове или кристални реки, природата е толкова разнообразна и в същото време великодушна към нас, позволявайки ни да й се наслаждаваме.

Не е нужно човек да бъде скален катерач или алпинист, за да може да се порадва на спиращи дъха гледки. За тази цел има платформи за наблюдение.

Вижте три от тях и преценете за себе си съответно към кой хотел в близост да тази, която ви е харесала най-много, бихте искали да се отправите, ако имате възможност да се отдадета на кратка почивка.

Всичко, което туристите трябва да направят е да се озоват там, да поемат дълбоко дъх и да се насладят на гледката.

Започваме с едно естествено чудо. Като оставим платформата, която е човешко постижение, не можем да не се възхитим на колосалната скала Пулпит в Норвегия. Тя се намира в западната част на страната и за да се изкачите до нея ви трябват около 2 часа път, който започва на 270 м надморска височина. А след това? Каква е наградата ? Наградата е най-удивителната панорама, която някога сте виждали. Също така преди да потеглите е добре да знаете, че властите са решили да не препятстват гледката и на платформата няма обезопасителни парапети.

Магическия водопад Виктория на реката Замбези, която се намира на границата на Замбия и Зимбабве, също е нещо, което не трябва да се пропуска. Ширината на водите е 1.7 км, а платформата, за която говорим, ви отвежда точно в средата на действието. Ако имате късмет и денят е слънчев можете едновременно да видите 2 до 3 формиращи се дъги.

Преведено от италиански, наименованието „Il Binocolo“ на български означава “бинокъл”. Както подсказва името, това е една чудесна платформа за наблюдение, която се намира в Мерано, Италия. Тя получава името си от формата на навеса, разположен в края на металната конструкция. Това което се вижда от нея е прекрасна долина с лозя и овощни градини. Стоейки на тази платформа, наблюдаващите красивата гледка са обградени със зелени планински склонове, осеяни с най-различни дървесни видове.

Advertisement

Comments are closed.

X