Warning: Creating default object from empty value in /home/bulgaria/domains/evtinihoteli.net/public_html/wp-includes/bookmark.php on line 36

За и против скъпите хотели

May 25th, 2011 by admin Leave a reply »

При планирането на една почивка първите три важни въпроса са: „Къде ще отидем?”, „Как ще пътуваме?”, и „Къде ще отседнем?”. И докато на първите два въпроса е сравнително лесно да се отговори, третият понякога се превръща в препъни камък за много туристи. Дали да е хотел, квартира, хостел или бунгало? Зависи от много фактори, най-вече от мястото, където ще прекарате ваканцията си.

хотели

При положение, че сте решили да се отдадете на морски приключения, винаги по-добрият вариант са вилните селища край самото море. Те ви спестяват както шумотевицата тип „с деца на море”, която при всички положения ще ви сполети в големите хотели, така и малко от бюджета, тъй като в повечето случаи бунгалата/вилите са по-евтини. Друг вариант, ако сте в по-голям морски град, са квартирите, които са и по-удобни ако обичате нощния живот – бунгалата не винаги са близо до курорт.

Ако пък планувате обиколка из големи градове, най-евтиния и достъпен вариант са хостелите. Те не са запазена марка само на младежите – обръгналите туристи ги избират като място, на което да се запознаят с нови хора и да намерят приятна компания от цял свят. Неудобството е, че спалните помещения са големи, и има голяма вероятност да попаднете на съсед по легло със запушен нос, но пък винаги има и алтернативни евтини хотели, в които обаче се среща и по някоя друга хлебарка.

Планината, както и морето, предразполага към единение с природата. Затова изберете отново вили, разположени сред гората, а ако предпочитате уютът на хотела се ориентирайте към хижите – някои вече разполагат с всички удобства предлагани от големите комплекси, без лустрото и без претенцията.

А ако сте авантюристи по душа, изпробвайте вече доказалата се система „кауч сърфинг”. Това е социална мрежа от хора, които имат свободно легло и го предлагат на туристи, посещаващи техния град. Напълно безплатно е, има рейтинг на потребителите, а и винаги можете да попаднете на някой особено услужлив домакин, който да ви покаже града по начин, който само един местен може да го направи.

Advertisement

Comments are closed.

X